blog

Het verschil tussen zirkonia’s en echte kristallen

Het verschil tussen zirkonia’s en echte kristallen

In ons assortiment hebben we een groot aantal kraal bedels en bedeltjes voor de bedelarmband die voorzien van een zirkonia of meerdere zirkonia’s. In dit artikel leggen we uit wat een zirkonia precies is.

 

Niet zichtbaar met het blote oog

Zirkonia, ook wel bekend als CZ Cubic Zirconia, is een mooie edelsteen met de uiterlijke kenmerken van echt kristal. Het wezenlijke verschil tussen zirkonia’s en kristallen kan alleen worden vastgesteld aan de hand van een zeer grondige inspectie. Uitsluitend een getrainde edelsteenkundige kan je het verschil vertellen. Vaak maakt hij/zij gebruik van bijvoorbeeld een klein vergrootglas of een microscoop om vast te stellen of het gaat om een zirkonia of om echte kristallen sieraden. Met het blote oog is het verschil tussen de twee vrijwel niet waarneembaar.

 

Toch zijn er wel degelijk verschillen tussen zirkonia’s en echte kristallen. Welke dit zijn, zullen we hieronder aan je uitleggen.

 

Waar verschillen ze echt in ?

  1. De vervaardiging : Zirkonia wordt gemaakt door verhitting van zirkoonoxide en yttriumoxide. Dit wordt bij zeer hoge temperaturen, tot bijna 5000 graden Celsius, gedaan. Het resultaat is een harde, maar prachtige en foutloze kristal. Kristallen daarentegen worden buiten in de natuur gevormd, bijvoorbeeld in spleten, in gasbellen van lavagesteente of door breuken diep in de aarde.
  2. De kleur en gebreken : Kristallen zijn van oorsprong onzuiver, omdat ze in de natuur worden gevormd. Dit betekent dat ze gebreken kunnen hebben of door de achtergrond verschillende tinten in hun uiterlijk. Het is soms moeilijk kleurloze kristallen te vinden. Zirkonia’s worden uit een volledig kleurloos materiaal vervaardigd en onzuiverheden kunnen worden weggewerkt.
  3. De uitstraling en vormgeving : Of zirkonia mooier is dan kristal, is lastig te beantwoorden. Immers, smaken verschillen. Kristal heeft altijd een warme, licht reflecterende kwaliteit die we nooit over het hoofd kunnen zien. Zirkonia’s schitteren iets minder, maar de flonkering kent veel kleurschakeringen. Bovendien kan een zirkonia in verschillende vormen geslepen worden.

 

Ondanks dat de verschillen tussen zirkonia’s en echte kristallen bijna niet te zien zijn, zijn ze er dus wel. We kunnen echter zeker wel zeggen dat zowel de zirkonia als het kristal ieder zo hun eigen charme heeft.

 

Ben je op zoek naar bedels voor je bedelarmband? Dan ben je op Zilverana.nl aan het juiste adres!

Back to list

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.