blog

Wat is sterling 925 zilver?

Zilver werd al voor het begin van onze jaartelling gebruikt als betaalmiddel en om te versieren. Door de mooie glans van zilver is zilver het door de eeuwen heen een gewild metaal om onder andere sieraden en gebruiksvoorwerpen als munten en bestek van te maken. Het meest gebruikte gehalte zilver is 925 zilver, ook wel sterling zilver genoemd.

925 sterling zilver (écht zilver)
925 zilver of sterling zilver is een legering van 92,5% zilver en 7,5% van een ander metaal, meestal koper. De verhouding van 92,5% zilver en 7,5% van een ander metaal is vastgelegd in de waarborgwet van 1986 om consumenten te beschermen tegen fraude. Het tweede metaal wordt toegevoegd om de bepaalde eigenschappen van zuiver zilver te vermijden. Zuiver zilver is een zacht en buigzaam materiaal. Hierdoor zijn sieraden uit zuiver zilver vatbaar voor krassen en gaan ze snel stuk. Het koper in 925 zilver zorgt voor de versteviging en maakt het sieraad meer bestand tegen schade. Sterling zilver is dus een hoogwaardig materiaal. Een sieraad van 926 sterling zilver is voorzien van een 925 stempel waardoor u gegarandeerd kwaliteit in huis haalt.

De naam sterling zilver is afkomstig van het oud-Engelse sterling. Sterling betekent ‘met een kleine ster’ verwijzend naar de zilveren munten in Normandië die voorzien werd van een ster. Het Franse woord ‘esterlin’, hetgeen ‘hard’ betekent, heeft ook bijgedragen aan de term sterling zilver.

Wil je meer weten over hoe je het beste je zilveren sieraden schoonmaakt of onderhoud? Lees dan dit artikel over praktische tips voor het schoonmaken van zilver.

Bij zilverana.nl kunt u terecht voor een uitgebreide collectie zilver sieraden zoals BEADSCHARMS en zoveel meer.Er wordt er veel waarde gehecht aan kwaliteit. Om zeker te zijn dat het sieraad zijn vorm behoudt en dat het niet gevoelig is voor krassen wordt enkel 925 zilver gebruikt bij het vervaardigen van onze sieraden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *