blog

Zwangerschapsketting slecht? Natuurlijk niet!

Zijn zwangerschapskettingen gevaarlijk ?

Veel zwangere vrouwen dragen een ketting met een babybel. Dit belletje is niet alleen om te laten zien dat je zwanger bent, maar ook ter geruststelling van de baby. Toch zijn er mensen die beweren dat het dragen van een zwangerschapsketting tijdens de zwangerschap een stuitligging zou veroorzaken. Maar is dit ook zo?

Babybel

Doordat de babybel aan een ketting wordt gedragen, tikt het belletje zachtjes tegen de buik. Vanaf ongeveer 5 maanden kan de baby het geluid horen waardoor de baby het geluid van het belletje associeert met het veilige gevoel in de buik. Na de geboorte zal de baby het geluid herkennen. Dit is de reden dat het belletje vaak boven het wiegje wordt gehangen na de geboorte, zodat de baby het belletje kan horen en rustig in slaap valt.

Negatieve reacties

Op internet wordt wel eens beweerd dat een zwangerschapsketting slecht zou zijn en de babybel een stuitligging zou veroorzaken. Dit zou komen omdat de baby met zijn hoofdje richting het geluid van het tinkelende belletje zou gaan liggen.

Geen zorgen, gelukkig blijkt uit onderzoek dat dit een fabeltje is. Er is geen bewijs dat een zwangerschapsbelletje dit effect daadwerkelijk heeft. Het dragen van een babybel wordt dan ook niet afgeraden door verloskundigen en gynaecologen. Proud Mama, één van onze merken, heeft dit ook nagevraagd bij de Samenwerkende Opleiding Verloskunde, de SOV. Zij bevestigden dat de babybel 100% veilig is voor de baby. Volgens de SOV is het hart van de moeder het geluid wat baby’s het duidelijkste horen in de buik. Zo zouden alle baby’s in een stuitligging geboren worden als zij daadwerkelijk met hun hoofdje richting geluid zouden gaan liggen. Je kunt dus met een gerust hart één van onze prachtige zwangerschapsbola’s dragen, een babybel is gewoon veilig voor de baby!

Benieuwd naar ons assortiment ?

Proud MaMa Babybel Fine Rose Stilla

 29,95
De Proud MaMa Fine collection geeft een extra dimensie aan je zwangerschap. Het zachte druppel design is natuurlijk , ingetogen

Proud MaMa basic, rond babybel ketting

 17,47
De ketting Basic Babybel Bol van het merk Proud MaMa is een ketting gemaakt van koord met daaraan een kraal,

Proud MaMa ballchain hart babybel ketting

 21,95
De ketting Babybel BallChain Antiek Hart van het merk Proud MaMa is een ballchain ketting met daaraan een verzilverd hartje

Proud MaMa basic voetjes babybel ketting (zilverkleurig)

 19,95
De ketting Basic Babybel Bol met voetjes van het merk Proud MaMa is een ketting gemaakt van koort met daaraan