blog

Wat is nikkelvrij?

Wat is nikkelvrij?

De sieraden van zilverana.nl, waaronder de prachtige zwangerschapskettingen van Proud MaMa zijn nikkelvrij. Dit betekent dat er uitsluitend nikkelvrij titanium wordt gebruikt bij de vervaardiging van de sieraden. Nikkelvrije sieraden zijn zeer vriendelijk voor de huid, extreem duurzaam en plezierig om te dragen, omdat ze buitengewoon licht zijn.

Goed nieuws voor vrouwen , mannen en kinderen met een nikkelallergie

De nikkelvrije sieraden , zoals oorbellen of bedeltjes zijn een uitkomst voor mensen met een nikkelallergie. Deze allergie ontstaat door veel contact met nikkel. Dit kan vervelende irritaties, zoals rode jeukende plekken, tot gevolg hebben. Er wordt ook wel gesproken van contactallergie. Ook kinderen zijn heel gevoelig voor nikkel. Daarom is het belangrijk om nikkelvrij kindersieraden te kopen.

Richtlijnen / wetgeving

Nikkel komt echter veel voor in gebruiksvoorwerpen en sieraden zoals oorbellen, gespen, piercings en ook kettingen. Het is een niet-edelmetaal.

Er zijn tegenwoordig Europese richtlijnen met betrekking tot de nikkelverwerking in sieraden. Bedrijven die sieraden maken, dienen zich te houden aan de Warenwetregeling algemene chemische productveiligheid. Deze regeling verbiedt nikkel in waren die langdurig en in direct contact met de huid komen, mits het nikkelgehalte beneden een bepaalde waarde blijft.

Nikkelvrije sieraden

Omdat de sieradencollectie van zilverana.nl, onder meer van Proud MaMa geheel nikkelvrij zijn, kun je deze veilig en met een gerust hart dragen. Je hoeft niet langer te vrezen voor nikkel overgevoeligheid.

Zilveren hartjes ear cuff

 9,97
Je hoeft geen gaatjes in je oren te hebben om leuke oorsieraden te dragen. De zilveren hartjes van deze earcuff

Zilveren lieveheersbeestje bloem kinderoorbellen

 9,47
Deze schattige ladybug kinder oorknopjes met madeliefjes zijn een prachtige manier om je vrolijkheid te uiten ! Met een gewicht

Sterrenbeeld Steenbok geboortesteen bedel

 20,47
Geboortesteen steenbok capricorn bedel Maak je bedelarmband compleet met deze sterrenbeeld horoscoop geboortesteen bedel met schitterende zirkonia steentjes afgewerkt. De

Zilver hart oorhangers

 15,67
Love is in the air (of ear ?). Deze hartjes oorbellen zijn goed te combineren met meerdere oorbellen of andere

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Required fields are marked *