blog

Wat is verzilverd?

Een verzilverd sieraad is een sieraad van metaal met een laagje van een ander metaal erover heen, zoals zilver. Dit noemen we dan verzilverd of silver plated. Omdat er maar een dun laagje zilver om het sieraad heen zit, zijn verzilverde sieraden betaalbaarder dan sieraden van volledig zilver. Op Zilverana vind je van het merk Proud MaMa verzilverde zwangerschapssieraden, onze andere sieraden zijn allemaal van 925 sterling zilver (echt zilver). Zoals kettingenoorbellen, en teenringen.

Meer over verzilverd
De Proud MaMa sieraden bij Zilverana.nl zijn verzilverde zwangerschapssieraden. Je leest het steeds vaker, maar wat houdt dat verzilveren eigenlijk precies in? Feitelijk betekent verzilveren het bedekken van een voorwerp, in dit geval een sieraad, met een laagje zilver. Door middel van een scheikundig proces wordt zilver op het oppervlak aangebracht. Het is een sieraad van een metaal met een ander metaal erover heen. Een ketting gemaakt van staal met een laagje zilver erover heen noemen we verzilverd of silver plated.

Het proces van verzilveren
Als sieraden, zoals zwangerschapskettingen worden verzilverd, wordt het sieraad in een vloeistof ondergedompeld. In deze vloeistof is zilver aangebracht. Dit gebeurd door middel van elektrolyse. Dit betekent dat de elektrische energie in chemische energie verandert. De zilverdeeltjes komen met het product in contact en hechten zichzelf aan het staal. Des te langer de onderdompeling duurt, des te meer zilverdeeltjes zich hechten.

Kenmerken van verzilverde sieraden
Hoe lang een verzilverd sieraad mooi blijft hangt af van verschillende factoren. Kenmerken van verzilverde sieraden zijn onder andere dat het sieraad mogelijk slijt of verkleuring gaat vertonen na een bepaalde tijd. Wil je meer weten over hoe je verzilverde sieraden het beste kan onderhouden lees dan dit artikel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Required fields are marked *